Bemutatkozás

Családi vállalkozás a miénk, egy régi elképzelés, egy valóra vált álom nyomán. A tulajdonos – a férjem Ábrahám Attila– mindig is arról álmodott, hogy szeretne egy régi parasztházat, egy mesebeli mézeskalács házikót, amit szépítgethet, rendezgethet, a népi hagyományok, őseink, a múltunk tisztelete és a fa szeretete jegyében.

Egy ház, ahol béke van, ahol jó lenni, ahol visszatalál a rohanó ember – a búbos kemence melege és egy jó pohár bor mellett – a régmúlt nyugodt értékeihez, embertársaihoz, a széphez, hogy aztán feltöltekezve vághasson neki újra a mai modern világ zajos feladatainak.

Olyan házat szerettünk volna, ahol mi is szívesen eltöltenénk pár napot, ha vendégként érkeznénk és ahová családtagjainkat, barátainkat is büszkén meghívhatjuk, s ami talán a gyerekeinknek is példát mutathat egyszer arra, miként válhat a régi újjá, az elavult széppé, az értéktelen valódi értékké, a szorgalom, a fantázia, az akarat nyomán.

Én pedig megpróbálom megtölteni tartalommal ezt a szép régi házat, a “Feri bácsi megmentett házát”, a város egyik legrégebbi darabját, és talán az utolsók egyikét. Teszem ezt a vendégszeretetemmel, a fakultatív programokkal, az ideérkezők számára nyújtott családias fogadtatással, vagyis a hagyományos magyar falusi vendéglátással, hogy aki ide betér, igazán otthonosan érezhesse magát, és olyan emlékekkel távozzon, mintha a nagymamájánál nyaralt volna a békeidőkben.

Induljon hát Ön is velünk egy romantikus utazásra!

Szeretettel várjuk!

Ábrahám Attiláné Kata

Magyar